Iværksætterstuderende får prestigefyldt Zonta-pris på Zontas landsmøde i Sønderborg

Danske Zainab Alatraktchi, som har studeret International Business and Politics på Copenhagen Business School (CBS), modtager nuet Jane M Klausman Women in Business Scholarship fra Zonta klubben København I og et legat fra Zonta Danmark, og er nu yderligere indstillet til en nordisk distriktspris fra ligestillingsorganisationen Zonta International. Vinder hun distriktsprisen, går hun videre i en global konkurrence om kun 12 stipendier. Zonta Danmarks legat overrækkes på et stort landsmøde i Sønderborg den 24. september.

 

Zainab har, sideløbende med at få topkarakterer på International Business and Politics-studiet, haft studiejobs i både Udenrigsministeriet og konsulenthuset Voluntas Advisory, ledet en tech startup i vækst, været på et studieophold på University of Cambridge, skrevet artikler, og været akademisk mentor på CBS – alt dette bare i løbet af det seneste år, vel at mærke. Som kun 23-årig tæller hendes imponerende CV derudover også Finansministeriet, FN i Tokyo samt den private sektor og iværksætterscenen, og i øvrigt taler hun 6 sprog. Zainab er valgt som modtager af København I’s klubpris og det danske Jane M. Klausman Women in Business Scholarship, fordi hun har sat sig ambitiøse mål og er i fuld gang med at realisere dem. Hun vil bruge sine scholarships til at medfinansiere sine udlandsstudieophold.

Zainab blev født i Gråsten i 1993 som datter af et flygtningepar, og tog i 2012 studentereksamen fra Frederiksberg Gymnasium, hvor hun allerede dengang fik skolens pris for at have gjort sig særligt bemærket og for sit tårnhøje karaktergennemsnit. Hendes iværksættergen har fulgt hende, siden hun lavede prisvindende kortfilm og frem til nu at lede tech startup firmaet IPM – Intelligent Pollutant Monitoring. Hendes stærke fokus på at gøre en forskel har gjort, at hun nu arbejder på at opbygge et netværk for talentfulde unge kvinder fra mindre privilegerede familier med fokus på flygtninge. Denne interesse har også manifesteret sig i en ”World Changer Award” fra konsulenthuset Bain & Co., der blev givet til de bedste bud på, hvordan Big Data kan løse presserende udfordringer i verden, hvor Zainab fokuserede på flygtningekrisen. Derudover er den unge kvindelige studerende blevet udvalgt til adskillige talentforløb af ledende internationale konsulenthuse, firmaer og professionelle netværk.

Zonta Internationals Jane M. Klausman Women in Business Scholarships blev stiftet i 1998 for at opmuntre kvinder over hele verden til at gøre karriere i erhvervslivet. De prestigefyldte scholarships gives til studerende på mindst 2. år af en videregående business-uddannelse og sætter fokus på nutidens studerende som fremtidens ledere. Der er 32 distrikts-scholarships til unge kvinder fra hele verden.

”Jeg er utrolig glad for den opmuntring og støtte, der ligger i tildelingen af legatet”, siger Zainab Alatraktchi. ”Jeg brænder for at hjælpe kvinder med at skabe sig en god fremtid, uanset deres baggrund. Da jeg selv er barn af flygtninge, vil jeg gerne række en hjælpende hånd ud og forhåbentlig også inspirere til at hårdt arbejde og ihærdighed godt kan betale sig. Her er mine personlige værdier og mål helt på linje med Zonta Internationals, og jeg er rigtig glad og beæret over at blive udvalgt af netop Zonta til disse scholarships.”

Zonta er et internationalt netværk med det overordnede mål at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status. Zonta samarbejder bl.a. med FN om at udføre projekter til bedring af kvinders sundhed og uddannelse. Zonta er repræsenteret i 67 lande.

Zainab Alatraktchi er 23 år, har en bachelor i International Business and Politics fra CBS på Frederiksberg og er netop påbegyndt en kandidat i Security Risk Management på Københavns Universitet.

—————————-

For yderligere information, kontakt:

Zainab Alatraktchi, mail hz.zainab@gmail.com , mobil 41 65 39 50.
Birthe Jastrup, Zonta Danmarks Scholarship Udvalg,  mail jastrup@privat.dk

FAKTA om Zonta København I, Zonta Danmark og Zonta International.

Zonta er et spændende nationalt og internationalt business netværk med sigte på at sikre kvinders rettigheder overalt i verden. Desuden er Zonta en uafhængig international NGO organisation, der arbejder tæt sammen med UN Women i en række projekter verden over.

Zonta har ca. 30.000 medlemmer fordelt på mere end 1.200 klubber og 63 lande.

Zonta har 22 klubber i Danmark og godt 600 medlemmer, fordelt på mere end 100 forskellige erhverv.

Den første Zonta Klub blev stiftet i Buffalo, USA i 1919.

Den første Zonta Klub i Danmark blev stiftet i København i 1935 og hedder nu København I. Udover at være den ældste klub i Danmark er den også den største, med 60 medlemmer.

Zonta arbejder på at:

  • forbedre og styrke kvinders stilling uddannelsesmæssigt, økonomisk, politisk, juridisk og sundhedsmæssigt
  • skabe bedre karrieremuligheder for kvinder i erhvervslivet
  • forhindre vold mod kvinder og handel med kvinder til sex og slavearbejde
  • Zonta klubberne i Danmark støtter de store internationale Zonta projekter, men har også selvstændige nationale og lokale projekter.

Se i øvrigt www.kduelund.com  og www.zonta.org

Nyheder

5. december 2022

Besøg hos Danner Krisecenter den 9. januar – åbent for alle

København II har arrangeret besøg hos Danner Krisecenter – tidligere Grevinde Danner Stiftelsen. Her vil der være foredrag om Dannerhusets nuværende arbejde, både nationalt og internationalt. Læs mere her. Mødet  […]

Læs mere 24. november 2022

Zonta Say’s No

Zonta Danmark tilslutter sig den internationale kampagne Zontasays NO to violence against women   Zonta klubber over hele verden deltager i forskellige aktiviteter for at øge fokus på emnet.   […]

Læs mere 23. november 2022

16 days of activisme

Zonta says no to violence against women I perioden 25. november til 10. december kan du ved at bære denne orange sløjfe, bidrage til at skabe opmærksomhed om vold mod […]

Læs mere SE ALLE NYHEDER

Kalender

5. december 2022

Besøg hos Danner Krisecenter den 9. januar – åbent for alle

København II har arrangeret besøg hos Danner Krisecenter – tidligere Grevinde Danner Stiftelsen. Her vil der være foredrag om Dannerhusets nuværende arbejde, både nationalt og internationalt. Læs mere her. Mødet  […]

Læs mere 25. oktober 2022

LUKSUSLOPPER – STØTTEEVENT – 5. NOVEMBER 2022

 Hjælp os med at støtte Reden Aalborg Den 5. november kl. 10-16 i Folkekirkens Hus, Gammeltorv 4, 9000 Aalborg. Kom og få en god oplevelse. Du kan købe lækre ting, […]

Læs mere 9. september 2022

Zonta Roskilde afholder Banko & Bobler 8. oktober

Lørdag den 8. oktober kl. 18 inviterer Zonta Roskilde til en festlig aften. Her er tapas med bobler, hyggeligt samvær, musik – OG MASSER AF FLOTTE PRÆMIER doneret af forretningsdrivende […]

Læs mere SE ALLE ARRANGEMENTER
Zonta Danmark