Legater

layout1
Beius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.
layout2
Beius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Legater

Zonta Studiefond for Yngre Kvinder

Fondsmidler kan søges af kvinder, som har gennemført mellemlange uddannelser (3-4 år) inden for sundhedsvæsenet.

Fonden tilgodeser ansøgere, som ønsker at gennemføre et specialkursus og/eller studieophold i udlandet for at dygtiggøre sig inden for eget fagligt interesseområde. Kongresdeltagelse støttes ikke.

Der kan søges om økonomisk støtte på op til kr. 40.000 til dækning af transportudgifter, kursusgebyr og opholdsudgifter. En ansøger, som ønsker at gennemføre et længerevarende studieforløb, og som ikke allerede er rejst ud, vil blive foretrukket.

Ansøgning skal indsendes i perioden 1.november 2016 til 31. januar 2017.

Ansøgningen skal skrives på særligt ansøgningsskema. (link til skema) Læs mere i ansøgningsvejledningen. (link til vejledning)

Legatuddeling finder sted i april måned i forbindelse med generalforsamlingen for Zonta København II klubben.

Legatet blev stiftet i 1998 af Brita Ireland, fysioterapeut og Master of Public Health. Brita Ireland har siden 1980 været medlem af Zonta København II.

Studiefondens formand er landskabsarkitekt MAA, MDL, MPM Helle Nebelong, som er indehaver af firmaet Sansehaver.dk i Gentofte.

Fra legatuddelingen i 2015

Amalie Mørch og Ditte Gommesen er et par glade, unge kvinder, som hver især netop har modtaget et studielegat på 20.000 kr. fra Zonta’s Studiefond for Yngre Kvinder.

Amalie Mørch (til venstre) skal bruge sit legat til et specialkursus på University of Southern California, USC, Mrs. T. H. Chan Division of Occupational Science and Occupational Therapy i Los Angeles. Kurset består af i alt fire kurser og resulterer i, at Amalie bliver certificeret i sanseintegration (hos børn). Det første kursus finder sted 21.-25.5. 2015.
Amalie er 30 år og ergoterapeutuddannet i 2013. Til daglig arbejder hun som Børneergoterapeut på specialskolen Kirkebækskolen i Ishøj og for Ishøj og Vallensbæk kommuner.

Ditte Gommesen (til højre) skal bruge sit legat til et 5 ugers uroterapeut specialkursus på Göteborg Universitet og Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i perioden januar 2015 – juni 2016.
Ditte har en professions BA i jordemoderkundskab fra 2006 og sundhedsfaglig kandidat, cand.scient.san. 2013.
Ditte er 35 år og ansat som jordemoder med urogynækologisk funktion på Odense Universitetshospital.

Fra Legatoverrækkelsen i 2014

Fra venstre Charlotte, Isabella, Åsa

Charlotte Diana Nørregaard Rasmussen modtog 18.000 kr. som støtte til et studieophold aug – nov 2014 på Deakin University Australia i Melbourne. Charlotte er 32 år og fysioterapeutuddannet i 2005. Siden har hun taget en kandidat i Medicinalbiologi og Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier RUC 2010. Nu er hun Ph.d.-studerende og i gang med et projekt om forebyggelsesstrategier, som skal både forebygge og mindske smerter i lænderyggen og konsekvenser heraf blandt SOSU’er.

Isabella Lucie Rostrup Holdt modtog 18.000 kr. i støtte til et studieophold på University of Californien, Berkeley i studieåret aug. 2014 – maj 2015, hvor hun særligt skal beskæftige sig med kognitions- og neuropsykologi. Isabella er 26 år og har en bachelor i kultur- og sprogmødestudier og psykologi fra RUC 2011 samt en Master i Science of Psychology Genetics & Education fra Goldschmiths University i London 2013. Nu læser hun på en kandidat i psykologi på KU og forventer at blive færdig i 2017.

Endelig modtog Ása Didriksen Apol 10.000 kr. til hjælp til at realisere drømmen om at arbejde som frivillig på Mbulu District Hospital i Tanzania i perioden sep.t-dec. 2014. Ása er medicinstuderende i København og i gang med 3. semester af kandidaten. Hun er nødt til at tage ½ års orlov fra studiet – og får ikke SU i den periode, da opholdet i Tanzania ikke kan meritoverføres som et helt semester. Ása håber, at opholdet i Mbulu vil gøre hende til en bedre læge i fremtiden, og at hun vil vende hjem igen med en ”nyfunden appetit på at gennemføre de sidste 1½ år af lægestudiet” – som hun formulerede det.

Nyheder

25. marts 2023

Et stort tillykke

Shideh Pourzahed fra Zonta Frederiksberg, er blevet udpeget af Børn- og Ungeministeriet under Undervisningsminister Mattias Tesfaye til Danmarks repræsentant i UNESCO Nationalkommission. Den danske UNESCO-nationalkommission skal stimulere interessen for UNESCO’s […]

Læs mere 5. januar 2023

Foregangskvinde på mange fronter fylder 75 år

Konsulent, professor Dorte Olesen, Gentofte, fylder 75 år den 8. januar Dorte Olesen blev kandidat i matematik og fysik i 1973 og strøg hurtigt ind i en videnskabelig karriere i […]

Læs mere 24. november 2022

Zonta Say’s No

Zonta Danmark tilslutter sig den internationale kampagne Zontasays NO to violence against women   Zonta klubber over hele verden deltager i forskellige aktiviteter for at øge fokus på emnet.   […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

5. december 2022

Besøg hos Danner Krisecenter den 9. januar – åbent for alle

København II har arrangeret besøg hos Danner Krisecenter – tidligere Grevinde Danner Stiftelsen. Her vil der være foredrag om Dannerhusets nuværende arbejde, både nationalt og internationalt. Læs mere her. Mødet  […]

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.